Cheesteeleeshte

ponedjeljak, 29.09.2008.

Humanitarni rock

Organizator Ivanić festa poslao mi je promo materijale za humanitarni koncert, pa ako imate kome proslijediti, unaprijed hvala. Prihod od koncerta ide trojkama s posebnim potrebama mog preminulog kuma Brune, o kojima sam večkratno pisao na ovom blogu.

Izašao je i članak na net.hr , gdje vidim, ima i nešto mojih rečenica. Ukratko za one koji nisu još čuli:

Obitelj Herendić broji troje malene dječice, blizance s posebnim potrebama, jedan mališan ima cerebralnu paralizu, ostali klinci svoj set raznih dijagnoza.

Gospođa Sandra ostala je bez supruga, a klinci bez tate.
Ono što im je ostalo je hrpa dugova, minusa na karticama i tisuće kuna kredita mjesečno, a udovica se, koja je i sama nezaposlena niti može raditi s troje invalidne djece bez valjane rodbinske potpore - do jeseni ne može nadati niti mirovini.

A u Lijepoj našoj zakon o socijalnoj skrbi ne priznaje postojanje obitelji u kojima ima više djece s posebnim potrebama. Ako se to dogodi, zakonska prava može ostvariti samo jedno dijete, dok ostala za institucije ne postoje!

Ukoliko osobno želite pomoći obitelji Herendić možete prilog uplatiti na
tekući račun u Zagrebačkoj banci – 3234991643.


Pokrovitelji Festa su Grad Ivanić i Turistička zajednica Grada.

Početak je zakazan za 19.30 sati, a cijena ulaznica iznosi 30 kn za dan.

Image Hosted by ImageShack.us
By Nemetz

Iz proglasa medijima:

Poštovani,
Javljamo vam se sa ciljem ostvarivanja podrške i najave događanja u Vašem listu, a vezano za ovogodišnji humanitarni rock kocert „Ivanich Rock Festival – IRFest 2008“. IRFest je prošle godine u dva dana događanja okupio 10 bendova iz šire okolice Zagreba te bend Ringišpil koji je samo za nastup na IRFestu došao iz Novog Sada. Novac koji smo prikupili od plaćanja ulaznica, po završetku IRFesta donirali smo Udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali Princ (1000€) za njihov projekt terapijskog jahanja. Koncert je u dva dana posjetilo nešto više od 500 posjetitelja. Ove godine očekujemo još veći odaziv i veću podršku medija,a pokrovitelji su nam Grad Ivanić, Turistička zajednica Grada.

IR Fest se održava 10. i 11. listopada u Sportsko športskoj dvorani Srednje škole „Ivan Švear“ u Ivanić Gradu sa početkom u 19:30 sati. Ove godine nastupaju i potvrdili su svoj dolazak:
Vatra, Gužva u 16tercu, Pasi, Ruiz, Off Side, Shangri la, Regoch, Toro, She Loves Pablo, Chill Pill.
Cijena ulaznice po danu je 30 kn, a čiji je čisti prihod namjenjen obitelji HERENDIĆ IZ Zagreba.
Ove godine IRFest biti će posvećen nedavno preminulom mladiću,prijatelju i glazbeniku Luki Ritzu sa ciljem da potaknemo javnost da je nasilje postalo više nego neprihvatljivo, te da kao takvi pošaljemo poruku medijima i policiji da ovakve stvari ne smiju otiću i u zaborav te da se mora naći krivac i spriječiti se daljnji napadi i eventualne katastrofalne posljedice kao u ovom slučaju. Cilj nam je daljnji nastavak borbe protiv sve češćeg nasilja nad mladima i među mladima.
Želja nam je da ovaj naš projek oglasite u Vašem listu, da se čuje naš glas, i kako je napisao Luka: „... svatko ima pravo na život!“

- 14:35 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.